+31318 525 833

Uit- inbouw en adaptatie versnellingsbak

Uit- inbouw en adaptatie van een versnellingsbak wordt steeds vaker overgelaten aan Autotransmission BV. 

Dat is zeer goed te begrijpen omdat de auto zonder versnellingsbak de hefbrug te lang bezet houdt. Daarbij komt dat de- en montage van een automatische transmissie en semi-automaat een specialisatie is geworden.

Wij nemen dan ook geen losse transmissies aan, dit om te voorkomen dat er achteraf problemen boven water komen welke niet door ons vooraf gecontroleerd konden worden, denk hierbij aan bijvoorbeeld geluid. Tevens word vaak vergeten de koeler correct te spoelen en resulteert dit in opnieuw problemen met de transmissie.

Voordat de automaat uitgebouwd wordt gaan wij eerst een gratis diagnose stellen. Als uit de diagnose blijkt dat de versnellingsbak kapot is gaat de monteur deze uitbouwen. Nadat de versnellingsbak gereviseerd of gerepareerd is gaan wij beginnen met het inbouwen. Daarvoor moet eerst het koelsysteem zeer goed gereinigd worden met een koeler-flusher. Omdat het vuil van de kapotte versnellingsbak zich nog steeds in de koeler bevindt.

Nadat de versnellingsbak weer is ingebouwd wordt de automaat met de juiste olie afgevuld. Dit moet volgens de fabrieksprocedure en daarna worden de adaptaties in de transmissie computer terug gezet in de basis fabriekswaarde ofwel nulstand. Dit neemt bij sommige automatische versnellingsbakken ongeveer 1 uur in beslag. na dat wij deze adaptaties gereset hebben zullen wij een korte en soms een wat langere proefrit maken, wij kijken daarin naar het schakelgedrag van de transmissie en zorgen dat u de auto zo optimaal schakelend mogelijk terug krijgt. Wij beschikken dan ook over meerdere testkasten / diagnose apparaten zodat wij vrijwel ieder automerk kunnen adapteren.

Onze werkplaats is dan ook voorzien van 6 hefbruggen en de meest moderne apparatuur.

Laat de diagnose van uw versnellingsbak uitvoeren door een expert.

Laatste nieuws

Autotransmission is marktleider in de reparatie en revisie van automaatbakken. Wij laten dit dan ook graag zien in ons nieuwsblog. 

WhatsApp